Jak vybrat správný dort


Nevíte jaký dort vybrat pro oslavu narozenin nebo jinou příležitost? 

Zde najdete jednoduchého pomocníka 


1. velikost dortu

Počet porcí se ne vždy rovná počtu hostů. Proto vždy volte radši o něco větší dort.
  • ø 12 cm 4 porce
  • ø 18 cm 6-8 porcí
  • ø 20 cm 8-12 porcí
  • ø 24 cm 12-16 porcí
  • ø 26 cm 16-20 porcí
  • ø 30 cm 20-24 porcí
  • ø 35 cm 32-40 porcí

2. základem je korpus

Důležitým parametrem každého dortu je korpus, který tvoří základ každého dortu. Pokud máte rádi "od každého něco", můžete zvolit dort složený s více korpusů najednou

  • vanilka
  • čokoláda
  • ořech
  • red velvet
  • mechový
  • bezlepkový

 

3. krém - není dort jako dort

U krémů se meze nekladou. 

  • tradiční máslový krém (čokoláda, vanilka)
  • šlehačkovo-tvarohový (možnost i s ovocem)
  • šlehačkovo-pudinkový s bílou čokoládou a malinami
  • mascarpone
  • pařížská šlehačka (čokoládová)
  • karamelová šlehačka

4. a co marmeláda?

Nezapomínejme také na marmeládu, která může přivést váš dort k dokonalosti, vždy však vaši volbu raději konzultujte. Někdy méně, znamená více. 

  • jahodová 
  • meruňková 
  • rybízová 


5. něco k tomu?

Rozkrájený a dopapaný dort, nemusí vždy znamenat konec sladkých požitků na jazyku. Můžete vybrat z velkého množství zákusků. Mezi velice oblíbené zákusky mezi dětmi patří jednoznačně makronky.


Příklady dortů od cukrářství JANA

Kontakt

Adresa
Kravsko 160, 671 51 Kravsko

Telefon
+420 728 675 055


E-mail
jana-peceni@email.cz

Provozní doba:

dle domluvy

Kde mě najdete?

Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky