Jak vybrat správný dort
Nevíte jaký dort vybrat pro oslavu narozenin nebo jinou příležitost?
Zde najdete jednoduchého pomocníka
1. velikost dortu
Počet porcí se ne vždy rovná počtu hostů. Proto vždy volte radši o něco větší dort.
- ø 12 cm 4 porce
- ø 18 cm 6-8 porcí
- ø 20 cm 8-12 porcí
- ø 24 cm 12-16 porcí
- ø 26 cm 16-20 porcí
- ø 30 cm 20-24 porcí
- ø 35 cm 32-40 porcí
2. základem je korpus
Důležitým parametrem každého dortu je korpus, který tvoří základ každého dortu. Pokud máte rádi "od každého něco", můžete zvolit dort složený s více korpusů najednou
- vanilka
- čokoláda
- ořech
- red velvet
- mechový
- bezlepkový
3. krém - není dort jako dort
U krémů se meze nekladou.
- tradiční máslový krém (čokoláda, vanilka)
- šlehačkovo-tvarohový (možnost i s ovocem)
- šlehačkovo-pudinkový s bílou čokoládou a malinami
- mascarpone
- pařížská šlehačka (čokoládová)
- karamelová šlehačka
4. a co marmeláda?
Nezapomínejme také na marmeládu, která může přivést váš dort k dokonalosti, vždy však vaši volbu raději konzultujte. Někdy méně, znamená více.
- jahodová
- meruňková
- rybízová